PROFILE

My name is amalina & is currently in my sweet 19. I hate outdoor activities but enjoy main boyan atas bukit. nutin particular.bakal pelajar uiam.kuliah undang-undang shariah insyaAllah.


CHATS


CREDITS

Designer: Audrey
Codings: Cynna
Others: Cyworld, C.Cottage




suatu hari di hari sabtu..
Sunday, October 2, 2011

salam alaik..

kenapa tajuk camtu??bajet macam cita hantu ka apa nih..lebih kurang la..sebab dalam kepenatan dan ke-mengantuk-an yang teramat sangat ni aku mampu lagi ngadap lappy dan berblogging..siyesly..banyak benda jadi dalam 2 3 hari ni..dan macam biasa..ada yang best..ada yang kurang best..tapi lantak la..

mari kita sama-sama fokus dengan tajuk dan hari yang dinyatakan macam kat atas tu.SABTU.yakni semalam..kali pertama,sejak aku sampai uia ni,semalam la satu-satunya hari aku beranikan diri dlm segala hal..berani tidoq sorang-sorang tanpa room mate.berani naik bas,belajaq ingat jalan,n etc..

yaaa.akhirnya aku berjaya gak belajaq macam-macam.buat kad bas rapid mcm kad matrik..[haha..xpon]..n dah pandai naik bas ke stesen putra lrt..pi kl sentral,explore satu kl sentral..then belajaq pi stesen monoraill..
naik monorail..pi times square..naik turun tangga,belajaq topup kad n etc..semuanya pengalaman baru yang sangat best walaupun tu hanyalah satu benda yang simple.

okay,next cerita pasai bts BERJAYA TIMES SQUARE yg xbest langsung di mata aku..sebab baju yg dia jual bukan baju yang aku pakai..siyesly,memang xdak benda yang best kat situ..so aku kebosanan sepanjang masa aku dok dalam tu,n cepat-cepat ajak kawan aku balik..so aku xrasa nak p sana lagi pasni..dahla mcm sesat ja nak cari stesen monorail dlm bts tu..siann aku.+aku rasa aku keja makan ja bila dok dalam tu..

then elok-elok sampai lrt putra nak ke gombak..kak senior aku called dan ajak aku pi tutti fruiti..dia kata dia nak amik.i was like.suka gilaaaaaaa..even penat gila..so p la naik kereta ikut akak-akak senior makan tutti fruiti kat area amenda ntah tadi..aku tatau apa yg aku boh lam cup tu,tapi harga RM14.30..dah berdesup bayaq,berdesup cari tempat duduk,berdesup duduk n makan..pastu xlarat nak habiskan..

kesimpulannya..jangan cepat percaya apa yang kawan kita cakap tambah-tambah pasai times square,midvalley,klcc n etc..okay midvalley n klcc mebi okay sebab ada mph and kedai komik yang besaq xhengat..[i loikeeeeeeeeeeeeeeeeeeee]..dah sampai hostel,xrehat-rehat gak..sembang dengan akak senior n room mate sampai kul 4 lebih..n depa pakat ngantok,aku pon..tapi xmau tidoq sebab takot terlepas subuh..

so tu jala..[kenapa tetiba rasa macam tulis laporan yang boring gila..bukan berbloging mcm dulu..apakahh yang terjadi kepada nilai estetika kuh..di manakahh dikau beradaaaaaaaaaa wahai nilai estetika kuh yg berharga...omg.gila 2 saat.abaikan]



















ya,ofcoz bukan semua tu ja makanan yang aku makan harini,dan mebi 2 3 hari yang lepas..but thats all for now..walaupun benda simple,but i've learnt many new things,and widen my knowledge,n thats what life is all about..learning..n keep learning..

Labels: , ,

| Written @ 5:48 AM | back to top
1 Comments ? leave me one?

1 Comments:

Blogger raje carl said...

terliurr tgk tutti fruty tuh !

October 3, 2011 at 2:01 PM  

Post a Comment