PROFILE

My name is amalina & is currently in my sweet 19. I hate outdoor activities but enjoy main boyan atas bukit. nutin particular.bakal pelajar uiam.kuliah undang-undang shariah insyaAllah.


CHATS


CREDITS

Designer: Audrey
Codings: Cynna
Others: Cyworld, C.Cottage




dah sebulan kat uia rupanya..
Sunday, September 25, 2011

salam alaik..

INTRO YANG XPENTING

belog aku memang dah konpom bersawang..memang xsempat pon sebenaqnya nak belek belog..sebab banyak keja..okay,first of all alhamdulillah la sangat-sangat sebab aku dah makin biasakan diri dengan UIA..atau IIUM stand for INTERNATIONAL ISLAMIC UNIVERSITY MALAYSIA..kuliyyah undang-undang shariah insyaAllah 5 tahun setengah nanti baru habeh(kalau xbuat short sem la)..n repeat??nauzubillah..



STATUS ANDA DI UIA.

aku budak DIRECT INTAKE..maknanya bukan budak CFS IIUM..banyak beza antara dua terms ni..tapi tu semua bukan isu.haaa.malangnya aku kena ambik kelas bahasa untuk sem ni..i mean arab and english both +kena exit dua-dua kalau xmau kacau study plan aku for the next sem..insyaAllah.[study plan tu memang dah disediakan untuk setiap fakulti..xwajib ikut..tapi better la ikut ].so,adek-adek or whoever yang berhasrat menyambung pengajian ke uia yakni direct intake sahaja,boleh la tanya akak yaa...[hahaha bajet senior tetiba..]


HOSTEL/MAHALLAH

uia ni ja yg aku rasa satu-satunya universiti kat malaysia yg kalau boleh dia nak tempatkan semua pelajar dalam hostel..sebab siap kena isi borang kalau nak mintak duduk kat luaq..so..jgn risau,semua students stay kt hostel dalam uia nih,selagi mana xbuat kes macam-macam n etc..cuma yang beza jauh dengan dekat jala..tapi jangan risau..bas banyak gila dlm uia ni..siap bagi jadual lagi..

1 MALAYSIA??SATU DUNIA KOTT.

dah nama pon international university..so memang tersangatlah international kat sini..tambah-tambah kalau masuk kelas CELPAD macam aku.okayy let me clarify this first..CELPAD adalah tempat untuk belajaq bahasa..semua jenis bahasa yg perlu untuk grad.dan perasaan aku pertama kali masuk celpad adalah sangat down sebab xleyh exit dan masuk kuliyyah dan kena extend 1 sem..but everything happens for a reason..dalam dua minggu dok dalam kelas tu,aku mcm lupa yg aku dok kat universiti..mcm family..ramai gila kwn foreigners..which is BEST GILA..+ lecturer english aku gila sporting at the same time mcm mak ayah kami kt kelas tu..n siyesly..best.xpala,pasai kuliyyah tu,biaq lambat,asalkan ang cekap dlm arab n bi.

SURROUNDINGS AND FRIENDS

yayayya..nak kata gila islamic..i dont think so..tapi for me this is the right place to tarbiah myself..secara jujurnya,masa mula-mula aku sampai uia,aku mana ada kawan..tapi lepas minggu taaruf,phone book aku ala-ala macam nak penuh..[hiperbola 2 saat]..sebab kat sini,memang semua automatik jadi ramah tambah-tambah kalau anda direct intake student macam saya..serata malaysia kawan aku..termasuk la sabah sarawak..n macam-macam program ada..pilih ja nak join yang mana..tapi setakat ni aku dah join VIM n PEMBINA..dua-dua ni macam program mentoring n islamic..ada mcm2 program lagi..aku pilih program camtu sebab memang matlamat aku nak berubah..so kenala timba ilmu,dekatkan diri dgn majlis ilmu..n etc2.









okay i think thats all for now..kalau ada apa-apa nak tanya..boleh ja tanya..kalo malu cari kat FB ya..AMALINA FADZIL.

Labels: , , ,

| Written @ 4:15 PM | back to top
6 Comments ? leave me one?

6 Comments:

Blogger niesasukasuki said...

study rajin2 dear :)

September 27, 2011 at 11:03 AM  
Blogger amalina fadzil said...

thanx sis :))
same goest to u lah.hee~

September 27, 2011 at 11:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

sebelum nie akak belajar kat mana?

October 30, 2011 at 6:34 PM  
Blogger amalina fadzil said...

belajar ktna?u mean skolah??merata-rata kott.haha

November 2, 2011 at 9:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

akak saya nak tanya. tak sumua course kat uia dye ambil direct intake students kan? kalau communication (hs) uia amek tak direct intake?

November 5, 2011 at 4:12 PM  
Blogger amalina fadzil said...

amik..kalau kos tu dia amik..ada ja kwn kak dapat..direct intake gak..
berminat ngn uia ka??apply la..
sori lambat.kalo nak yg cepat,tanya kat fb.

November 8, 2011 at 8:30 PM  

Post a Comment