PROFILE

My name is amalina & is currently in my sweet 19. I hate outdoor activities but enjoy main boyan atas bukit. nutin particular.bakal pelajar uiam.kuliah undang-undang shariah insyaAllah.


CHATS


CREDITS

Designer: Audrey
Codings: Cynna
Others: Cyworld, C.Cottage




spiritual spring of mine..+ sapa budak uia sini????
Friday, August 5, 2011

salam alaik..

aku tatau napa..tapi aku rasa ramadhan tahun ni paling bermakna sekali dalam hidup..moga segala benda yang kita buat diterima Allah..aminn..

laju menaip smbil dok selak to-do lists yg rasa mcm berjela-jela panjangnya..tiada ku sangka nak masuk universiti dalam malaysia lebih complicated dari luaq negara..kenapa rasa mcm tu??sebab aku kena buat sendiri suma benda..tu xmasok lagi bab APT,EPT,TILAWAH n etc..etc..+keja kena meletiaq dengan umi sebab xsoping apa pon lagi.[sungguh,aku tatau nak beli apa pon sebenaqnya]

ditambah pulak dengan pelbagai rasa dan perisa yg merisaukan jiwa raga..aku anak sulung. sebagai anak pertama akulah perasmi segala benda yg pertama dalam dunia ni..so noob macam-macam benda..maklom la..first time..macam takot pon ada nak p belajaq nih..depa kata dok sana mmng adventure seket..bukan sedikit,banyak kott..depa kata APT,EPT, n etc tu SUSAH..depa kata LAW susah gila kot..

DEPA KATA LAW SUSAHH GILAAAAA KOT..

awatlah tadak satu pon ayat yang memberi semangat kt aku or at least mengurangkan tahap kerisauan di dada  yg sememangnya risau tahap infinity dah ni.daripada aku dok merungut kat sini,baik aku p baca balik argumentive essays berjela-jela tu..well,aku harap aku dapat capai objektif aku yakni :

-jaga hubungan dengan Allah,umi waled n da whole entire family la sng cita
-jaga hati,n segala anggota sedaya mungkin
-kurang cakap.kurang dosa
-kalau tersasar cepat-cepat taubat..well iman kita berkurang bertambah.
-khatam Quran +tadabbur sekali
-recall balik suma benda pasai english.arab n quran tajwid
-masak
-doa bnyak-banyak n kalo mampu,qiam selalu..
aku rasa tu jala aktiviti aku sepanjang bulan ni..insyaAllah mula seket-seket tapi biaq berterusan..aminn.
"When someone harms you, even if it is a deep wound, forgive them. Forgive them not for their sake, but as a sign of gratitude to Allah. Why you ask? For making you the victim and not the oppressor. There is no crime in being a victim, rather it brings you closer to Allah and rids you of sins. But as for the oppressor, they'll have to face their Lord one day. So in reality, they are their own greatest victims"
p/s :kalau nak komen,klik kat leave me one..kalau  nak la
pastu sila klik entries tu balik, jumpa kotak komen..
 btw,aku suka gila buku SOLUSI tu..
selamat berihya' ramadhan.
till  then.. 

Labels: ,

| Written @ 9:16 AM | back to top
4 Comments ? leave me one?

4 Comments:

Blogger amal said...

Hehee , law okay je. best belajar cases ! if minat , insyaAllah xd masalah =)

August 5, 2011 at 11:23 PM  
Blogger I B T I S A M said...

yup betoi kata amal , kalu baca cases memang best, siap boleh storie morie lagi if you minat la, by the way cases tuh jangan ada tokok tambah atau pengurangan pun ,you marks will be deducted :)

then for the factss , for me , it's not budern to memorize all the thingss there , but the important things is the choronology how the factss be :) (like history form 5 ; all the thing you shall to memorize ryte if you wanna get full marks in essay for subajective paper so same goes law) hehe i think dats all from my spiritual words , :)

good luck nways ^^

August 7, 2011 at 1:42 AM  
Anonymous a spoon in the dessert said...

waa amalina long time no see...seems like you're far better than i am now...good luck in your studies...law susah kot, dgr citer ramai org mati...(merapu ja)

August 8, 2011 at 12:33 PM  
Blogger amal said...

yupp , absolutely right izyan nazihah ! even nama nama org yg terlibat ng cases tu byk nma cina india , n kdg susah nk sebut , but its really fun to learn cases. yeah , facts cases tu mmg perlu engad lahh. law , suma benda kena baca n paham. if tak paham , naty tak bule nak apply untuk selesaikan cases . gud luck minaaaaaa :)

August 8, 2011 at 1:43 PM  

Post a Comment