PROFILE

My name is amalina & is currently in my sweet 19. I hate outdoor activities but enjoy main boyan atas bukit. nutin particular.bakal pelajar uiam.kuliah undang-undang shariah insyaAllah.


CHATS


CREDITS

Designer: Audrey
Codings: Cynna
Others: Cyworld, C.Cottage




barakallahulakuma..:)
Monday, May 9, 2011

salam alaik..

first of all,mabruk alaik kepada org2 yg nak melangsungkan pernikahan kalian yg pertama contoh mcm ma big bro..[aku xdak abang..tu abang sepupu derr][caittt..bunyi mcm excited nak 2 3 kali nikah nampak..hanya pada laki..mlngnya pompuan taleyh.haha]..ouh..xla.lawak ja.

org lain yang nak nikah..aku plak excited dengaq lagu maher zain tu..entah hapa-hapa minah nih..apa-apa pon tahniah uolls.. lagipon aku dah hantaq kat mokcik senah kt kampung suruh jahit baju kurung baqu..credits n special gratitudes to my one n only umi..for sponsoring da new kain for ma new baju kurung moden.dan x dilupakan..tudung labuh tu..pastel purplicious..i lap u lah :)

oh ya..mmng sekarang ni hangat telinga haku sebab kena tadah dengaq mcm-mcm soklan cepu gangsa mereka iaitu..ANG XDAK PAKWA KA MEYNA???AWAT SENYAP JA PHONE..XSKYPE-ING dah ka??dan dengan bangganya aku kata..YUP.XDAH..kenapaaaa??=.="

dengan muka yang agak skema tanpa terkesima sesaat dua aku jawab..xdak sebab..aku yang nak cam tuh..teroih suma org yang tanya tuh tunjuk muka pelbagai rasa dan perisa saiz2 kasut yang ada di mesia tanah air kuh yang terchenta..ahahahha..[dalam hati aku balas..ADA AKU KESAHHHH...nah amekawww!xlah..aku xsekejam itu.okay~lalalala]

semua org berhak untuk berubah..i mean berubah ke arah yg lebih baik.sebab kita umat islam..so its a must.yup i used to be..budak gila-gila before.bila belia muda remaja nie..mmng akan selalu cepat terpengaruh,overexcited,overreacted,overposed,overexposed dan OVER-OVER yg sewaktu dengannya lah..i've been young..[wah bajet mcm umoq hang 90 ka apa..nonono.]i've been wild spirited,rebellious and so on..been there,done that,and experienced many things in fact many new things in my very own 'lost world' before..[cukup seket2..kalo x nanti cancel lak nak amik aku jadi menantu..]

tapi bila sampai satu tahap..yg aku sendiri tatau n bila n apa tahap tu..tapi dah cukup untuk aku pikiaq balik..segala-galanya..oh..sebab tulah umi selalu marah,sebab tu gakla aku selalu bz xtentu hala,baca Quran entah ke mana..sebab tulah kredit,tenet bil ayaq api bayaq laju ja mcm ayaq terjun arizona..[ok..pause it right there]..dan yang paling penting..sebab tulah ang xpenah rasa puas dan bahagia dengan hidup ang sendiri..serabut..jadi tacink xtentu hala..maknanya..macam rasa ada yang xkena..mcm xberkat..yup.BERKAT dan REDHO ALLAh..tu yg patut jadi our main goal..my very own main goal..WHY???BCOZ IM A MUSLIMAH.n im trying my best to be da real muslimah..insyaAllah..aminn~

aku tatau sejak bila aku jadi camtuh..tapi yg aku taw..sejak hari tuh..aku kuburkan segala rasa cinta yg xpatot ada dalam hidup aku..dengan harapan..aku akn dapat cinta yg lebih baik..cinta dari yang MAHA CINTA,cinta dari ibu bapa,keluarga..dan mungkin satu hari nanti,cinta dari orang yg melabuhkan cintanya pada cinta  Allah .kalau aku layak la..insyaAllah aminn..~

ouh ya.aku pon ada chenta mati.[mlngnya dia dah xingt aku.kot].n aku still ingat ayat dia..SEKALI TERCALAQ,XKAN NAK CALAQ UNTUK KALI KE-2..apa pon jadi, AKU XMO MATI DALAM BERMAKSIAT KEPADA ALLAH..so AKU HARAP ANG PON CAM TUH.islamic couple??theres no such thing bhaiii..bila yg haram..tetap haram.

dats all yaw!segala nukilan adalah hasil cap tangan AMALINA sdb.bhd.xdak kena mengena dengan mana-mana pihak..so jangan nk perasan oberdatop.hokey??


lastly but not leastly..may peace,mercy and blessings be upon u guys my dearest readers!who worship only Allah S.W.T..and love or hate each other only for the sake of ALLAH S.W.T.


“All men make mistakes, but only wise men learn from their mistakes.” 

  
saja boh besaq-besaq dengan harapan nanti aku nak wat pic nikah aku cenggini gak lah!sweeeeeeeetttt ja kan??kan..kannn??[gedik 2 saat]





Labels:

| Written @ 12:46 AM | back to top
3 Comments ? leave me one?

3 Comments:

Blogger Cik Nurul said...

Aku suka ayat hg 'no islamic kapel' ;) gimme 5 bebeh =D

May 9, 2011 at 9:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

bagoih amalina, xdak guna dok kapel-kapel nie, jadilah orang yang lebih baik insyallah ramai orang berebut hg nnti. hg pn tau apa isi surah ke 24 ayat ke 26

keep it up :)

May 10, 2011 at 12:31 AM  
Blogger amalina fadzil said...

cik nurul : high five bebeh :D


cik Anonymous : tujennn..aku bukan ratu cantik smpai org nk berebut2 aku.seket2 suda~nnti xla pening kepala.ahahahha

May 11, 2011 at 11:13 AM  

Post a Comment