PROFILE

My name is amalina & is currently in my sweet 19. I hate outdoor activities but enjoy main boyan atas bukit. nutin particular.bakal pelajar uiam.kuliah undang-undang shariah insyaAllah.


CHATS


CREDITS

Designer: Audrey
Codings: Cynna
Others: Cyworld, C.Cottage




new chapter of her life..CHAPTER 1
Monday, April 11, 2011

-rasa xsenang duduk kalau xtekan-tekan fon tu..kunun bercinta la sangat..kalo xtekan tu,xsah[org nak..dia pon nakkk punya hal]

-rasa susahnya nak bangun subuh sendiri..[sebab selalu tidoq lewat]

-rasa pelik ja..bila org lain semua pakai shawl..tetiba ja yg kita nih pakai tudung labuh..

-rasa xpuas hati kalo xmenang dalam gado mulut [especially bila nak tegakkan sumtin atau cerita benda yg sebenaqnya kat umi waled..susah betoi..]

-susahnya nak ISTIQAMAH bila buat benda yg baik.

dan etc..etc lah..tapi semuanya hanya dulu..segala perangai yang entah apa-apa..[malu gakla bila pikiaq balik].
tapi seket-seket aku rasa aku dah berubah 360 darjah kot..[kecuali bab shawl..]

ouh..agah susah+letih bila kita ja yang sorang-sorang melawan arus semasa..tapi..cukup dah kot..jadi lalang..keja ikut org..or perhaps nak puaskan hati org dengan buat apa yg xsepatutnya kita buat..kenapa tiba-tiba??well..aku agak terpana sebab baca satu petikan dalam novel MANISNYA CINTA..[sudah..bunyi mcm nak cakap bab2 cinta..dah tajok pon cinta-cinta segala..tapi xlah]


CHAPTER 1 : SOLAT

-tolong jaga solat.jangan dok tangguh-tangguh..lebih teruk kalau xsemayang teroih.

-solat tiang agama..solat yg baik cegah diri sendiri dari buat benda bukan-bukan n blablabla..u should really know about all these things amalina!ang tu orang yg belajaq agama..kalau ya pon xtinggi mana..yg paling penting..sebab hang tu ISLAM.

-tolong tanya balik hati ang..KENAPA HANG SEMAYANG??
tak kisahlah apa ja sebabnya..hang lebih tau diri hang..tolong la semayang sebab HANG SENDIRI NAK SEMAYANG..sebab hang TAKOT ALLAH..sebab hang TAKOT TUHAN BAGI BALASAN..lanie dahla semuanya CASH..

-kenapa solat first??sebab kalau solat okay..insyaAllah semuanya yang lain-lain okay..aminnnn..

last but not least..hiasi diri dengan sikap suka bertolak-ansur dan bermanis muka,cuba jangan tinggal sembahyang lagi,cuba didik diri jadi orang yg lemah lembut dan menjaga diri serta maruah sebagai wanita Islam.sama ada baik atau tidak akhlak orang..itu adalah antara orang tu dengan Allah..jangan suka menyerah dan lemah..perbaikilah diri..[credits to novel manisnya cinta]

try ubah pelan-pelan..biar seket tapi berterusan..next chapter plak..insyaAllahh..aminn.


Labels:

| Written @ 8:23 AM | back to top
0 Comments ? leave me one?

0 Comments:

Post a Comment