PROFILE

My name is amalina & is currently in my sweet 19. I hate outdoor activities but enjoy main boyan atas bukit. nutin particular.bakal pelajar uiam.kuliah undang-undang shariah insyaAllah.


CHATS


CREDITS

Designer: Audrey
Codings: Cynna
Others: Cyworld, C.Cottage




ouh.sy mmg kuat makan.SAYA???
Thursday, February 24, 2011

assalamualaikum..

ini adalah entry terbaru..dan entry kali ni..ada satu revolusi penggunaan bahasa iaitu kata ganti nama diri..dari AKU kepada SAYA.[bahahaha...da macam cikgu bm ja bunyi].tu ja yang berubah.yang laen xpon..utara tetap ada.okla motif transformasi :

terpengaruh dengan video anwar hadi + kena marah dengan umi [itu yang sebenaqnya berlaku =.="]. edisi kali ni,ampa-ampa suma dapat tengok betapa skemanya ayat-ayat di dalam entry ni dan entry akan-akan datang..insyaAllahh jala..betulkan yang biasa..dan biasakan yang betul..hua3..macam susah gakla nak wat..tapi rasanya xsalah kalo pakai 'shortform' nih..so,pakai jala..tp jgn distort terok2 lak.

bhahahah..maaf kerana anda yang membaca terpaksa menjadi mangsa  mukadimah sy yg pnjg berjela..ok..kita nak tulih apa kali ni..aaaaaa

*5 minit berlalu...dan saya masih lagi aaaaaaaa..-____________-"..dan tetiba ja..


...............


ok,kita cakap pasai benda yg sy suka dan fedup dalam bab blog nih.antaranya..:

1.try nak buat blog nampak cantik tapi...

-ok..setakat ni rasanya dah cuba buat macam-macam dalam blog nih..segala macam template,background,header dan sebagainya [kunun nak try buat mcm blogger lain..bg canggih sikit blog sendiri..] dan  akhirnya segala benda yg sofisticated tu berakhir dengan satu perkataa yakni REMOVE n DELETE..ok.ngaku jala yg sy xreti wat suma benda tuh..

lagipon canggih-canggih sangat buat page kita jadi berat..lambat nk bukak..dan banyak widget juga buat blog kita nampak serabut dan agak merumitkan keadaan kalo ada widget contoh yg style salji2 jatuh dari langit tu dekat ngan shoutbox atau link apa2..sah-sah da taleyh nak chat atau klik kt link tu nanti..[okey,itu semua ayat untuk menyedapkan ati sebab tengok blog sendiri,,xdak kena mengena dengan hidup atau blog sesapa].ngeee~.ouh,akhirnya sy berpuas hati dengan template yg sekarang nih..even kale dia sngt masam.lagipon banyak lagi blog yg lagi blog yg simple.tp elok ja tengok blog depa tuh.[ayat pujuk diri lagi]

2. sori,sy budak baru belajar[ouh yg nih bukan versi fedup]

-blog ni baru dibina pada akhir januari tahun nih..so semuanya baru-baru lagi..baru belajaq nak wat blogwalking..chatting pakai shoutbox tu..[baru sedaq agak pnting shoutbox lam blog.haha]..n follow blogger lain..sebab anda follow sy..kepada pengikut-pengikut dan pengunjung-pengunjung..thanx a lot for viewing,reading and following my blog yg xseberapa nih..tocew2..dan semua blogger yg follow akan difollow kembali..dan sudah pasti sy akn cuba meluangkan masa yg ada membelek setiap entry anda dan komen..[sebab sy tersangat la free skrg nih..so boleyh la]

p/s : smpai sekarang sy xbopa paham napa mesti ada advertisement tuh..nuffnang la.heartbeat la..yg sy taw.boleyh jana income..but how come???

ok tutup cita.motif buat blog nie sebab sy mmng dilahirkan dan dikurniakan sifat suka menulis dan menconteng
[siyes sejak knai abc kot jadi cm tuh..]dan ini salah satu alternatif untuk menahan diri dari menconteng buku-buku yang ada dan seterusnya me-'low'kan bajet menteri kewangan sy yakni UMI dan WALED sbb asyik nak beli diari baru..xpon buku baru..so,agak terbukti boleyh save bajet..bhahahha.

kat dalam blog ni gak sy rasa macam nak kongsi beberapa resipi yg mudah..yang kenkadang 'not available' lam tenet kot[yolah tuh,sbb tu resipi cap tangan sdn.bhd]..ahaha..n ofcoz sebab utama SAYA SUKA MAKAN.ngeee.sebagai contoh.mlm smlm..walaupun xbopa sihat tapi sy telah berjaya menelan :

1-nasik+asam pedas ikan pari+tom yam+sup cendawan



 2.dan tetiba ja ada sate dan YUMMYLICIOUS chicken chop tuh..so sy pon meneruskan usaha menelan smpai licin..

p/s : mmg umi order menu tu untuk saya makan.tapi sebab tergoda ngan asam pedas tuh..sy makan nasik dulu.


dan akhirnya ini yang berlaku..
p/s :anak yg baek takkan membazirkan duet mak pak,so contohilah saya.ngee~


singgah petronas..umi beli ni plakk masa on the way balik rumah..ahahha...reseki jgn ditolak..tunggu lagi..


dari full tinggal banyak ni..


 pic model tanpa kepala rakus makan aiskrim.



semakin hilang dari pandangan mata..



dan akhirnya..ghaib ntah kemana..yg tinggal cuma sudu
p/s : sy betoi-betoi wat muka xbersalah time tuh



sebab tidoq lambat sngt..so selingan sebelum tdoq.tobleron di atas katil sendiri.


ahahahha..seee???moral of the entry :

-tayah sebok-sebok dan susah-susah nak upgrade blog anda smapi jadi terlalu canggih untuk diview
-give and take..and do respect the others..[i mean ur follower n visitor]
-jadilahh anak yang baik dan cuba pkiaq jalan terbaek untuk tidak membazirkan wang mak pak anda[macam saya...ahahahhahha]
-yang nie plg penting,JANGAN TAKUT NAK MKN MALAM-MALAM k..[sy jadi ceni pon sebab tension dan separa sedar kot..kalo normal..taknya menelan smpai mcm tuh].

till then..thnx sebab sudi bersengkang mata baca entry pnjang berjela nih..:)

Labels:

| Written @ 11:52 AM | back to top
3 Comments ? leave me one?

3 Comments:

Blogger N.A.M said...

hahahaha..makan jerk...xpyh nk control2 sgt...klu dh lapar sangat, belasah jer pape mknan...:-)

February 24, 2011 at 4:32 PM  
Blogger amalina fadzil said...

yap..betoi3..[mcm upin ipin ja]
makan selagi boleyh..nnti da tuo xlarat makan kot

February 24, 2011 at 4:33 PM  
Blogger Aiman said...

sedapnyee aiskrim and toblerone uh . nak sket ? hehe . btw , nice blog .

February 24, 2011 at 5:39 PM  

Post a Comment