PROFILE

My name is amalina & is currently in my sweet 19. I hate outdoor activities but enjoy main boyan atas bukit. nutin particular.bakal pelajar uiam.kuliah undang-undang shariah insyaAllah.


CHATS


CREDITS

Designer: Audrey
Codings: Cynna
Others: Cyworld, C.Cottage




dalam diam-diam
Saturday, August 4, 2012

salam alaik.

it's been awhile since my last post..kannnnn (awal-awal dah bajet mcm femes eh ekauuu).abaikan.

alhamdulillah..dah masuk hari ke 15 kita semua berpuasa.ramadhan kareem :).ok back to the topic,dalam diam-diam aku dah nak masuk second year kat uia ni.dalam diam-diam rasa semakin suka subjek law yang buku dia tebal takhengat tu..dalam diam-diam suka fatin suhana yang sangat gojes.dalam diam-diam dah pandai dah nak try produk tu,produk ni,tempek tu,tempek ni,beli baju tu,baju ni.dalam diam-diam dah start jaga muka sendiri.dan tidak dilupakan dalam diam-diam aku dah GEMOK.accidently.

currently staying at mahallah safiyyah iium gombak for my short semester.sangat bosan.maka bermulalah episod aku-yang-malas-berprogram ni join program sana,program sini,meeting sana,meeting sini,dan kali pertama dalam hidup cari kerja sendiri,pi temu duga sendiri,buat resume sendiri dan secara tak langsung telah menyebabkan aku banyak cakap sendiri yakni cakap sorang-sorang depan cermin.*sigh..(ketaq lutuitt cekk oiii,trust me.huhu)

sangat rindukan family,bau KEDAH dan tidak ketinggalan rumah dan segala isi di dalamnya.baru study dalam malaysia,dah rasa macam anak perantauan mana hala sebab balik 2 3 hari sebelum raya.[macamla dah konpom tarikh raya tu].makin besaq dan dewasa ni.,makin kurang persediaan raya.kalau dulu,waktu sekarang ni mesti dah sebok-sebok cari baju raya la,kasut raya la,tudung raya la,langsir raya dan yang sewaktu dengannya.tapi sejak masu universiti ni,pakai baju pi kelas pon dah tak kisah..kenapakah??

mungkin berkat ramadhan DAN SEBENARNYA mungkin atas dasar ter-reflect diri sendiri setelah kena marah sebab bersoping xhengat semester lepas..tapi berikut adalah benda yang tak mampu diubah bukan oleh saya sahaja bahkan seluruh wanita.perempuan gadis seantero dunia.


sebenarnya ini  quote yang member share di fb,terbaca dan tergelak sorang-sorang di pagi yang ter-buta.[hasil belajaq bm kerjaya di uiam..konpom pensyarah aku tacing,bangga tak hengat kerana anak murid yang ter-cemerlang dalam kelas telah berjaya mengaplikasikan apa yang telah diajar.].

till then peeps,selamat bersahur.

Labels:

| Written @ 3:58 AM | back to top
3 Comments ? leave me one?


first entry for 2012?
Monday, March 26, 2012

salam alaik..

hai2 2012 n bai2 2011..even dah nak bulan 4.rasa mcm nak tiyak ja[yakni nangis]..tengok belog sendiri yg sngt bersawang..xpa,sawang kita bleyh sapu..ouh..pecer ja 2012?study?kawen?anak menakan?pak menakan baru?

yaa..taon ni aku dah masuk sem ke-2 kat uia.kuliah undang-undang shariah,ahmad ibrahim kuliyyah of laws..[saja nak mention panjang..tanpa sebarang rasa bangga di situ.ngee]..yup.aku semakin tua di uia..tengah so-called cuti midsem..dan sebelum cuti ofcoz la ada MIDTERM TEST..maka bermulalah epik seorang amalina fadzil tekun mengkaji buku-buku law dan akta-akta di malaysia yang xterbilang bilangannya..[dusta belaka,aku bawak masuk contracts act 1950 kot dlm exam..n itu sah di sisi undang-undang peperiksaan.sekian makaseh]

tengah tengok umi aku buat cucur udang..[sebab dia kata,kat uia xdak semua ni..]so aku pendekkan cita,aku semakin okay,bahagia,gemok?adala seket..n sekarang ni tengah giat nak jaga muka,termasuk jugak nak kuruih..ngee~

ouh thir az,nnati kita pi sunway pyramid na..dalam bulan 5 ka?ok x?heeee

#AKU SAYANGGG LAW.sem ni aku amik 6 core subjects n credit hourss tu toksah dok kira la..20 kott sem ni..uwaaaa..bertabahla wahai hati..=.='

Labels:

| Written @ 6:57 PM | back to top
0 Comments ? leave me one?


kalau tersilap arah,perlu patah balik walau payah.
Monday, November 14, 2011

salam alaik..

lama rasanya xmem-blog-kan diri sendiri..okay,letih tahap infinity..kaki sakit xhengat padahai bukan pi daki broga smbil bawak beg balik kampung aku tu pon..

yarghh..lihatlah dunia..kali pertama dalam hidup,aku main gamble ja jalan tengah-tengah petaling street semata-mata nak cari metro bas nombor 91..tu xtermasuk bab sesat + rimas gila + takut sebab banyak gila laki berbangsa asing..[aku lupa harini ahad,hah]n last but not least,bopa banyak pon baju yang aku buang dari beg,beg aku tetap xringan-ringan..apakah??napa pilih bas bukan lrt??apakah??

ok..aku baru balik dari cuti yg aku gelar sebagai not-so-cuti.sebab seminggu ja..selepas dua bulan kena lempaq kat gombak,n merayau-rayau kat kl,tulah first time aku balik utara naik BAS..5jam lebih kurang..hilang teqoih joints n ligaments.samala balik pon..tapi yang beza.balik turun kat pudu..n kat situ bermula la epik seorang amalina sesat di petaling street.

ok marilah berbalik kepada tajuk asal..lepas habis episod kisah duka koyak hati tuh,aku balik..n sepuluh kali aku dok belek kotak lama yg ada simpan macam-macam 'kertas' dlm tu..aku rasa tulah first time aku rasa mcm nak lepaskan ja segala rasa yang entahhapahapa..4tahun da kot.tulah first time aku betoi-betoi boleh menahan diri daripada belek setiap patah kata dalam kertas-kertas tu sambil mula berdrama ala-ala tatkala aku potong bawang merah[ouh mucus aku hebat mengalir xhengat..ayaq mata toksah habaq la..downpouring.haha]

aku baru habeh baca untuk ke bopa kali entahlah buku tu..tapi..dia memang berjaya ubah otak aku yg memang jenis simple minded ..sangat terkesan sebenaqnya..CONTENGAN JALANAN..PERJALANAN CARI TUHAN..aku harap..dalam pencarian aku yg sebenaq-benaq pencarian kali nih,aku jumpa n dapat hilangkan koyak hati ni cepat-cepat..aminnnnn~

'losing never comes easy,first off,preserve the memories'-bertabahlah wahai hati.

Labels: ,

| Written @ 1:08 AM | back to top
3 Comments ? leave me one?